"

FAQ / Veelgestelde vragen

Algemeen

 • Hoe meld ik mij aan voor Techniter?

  Via de button "Registreren" kun je eenvoudig een account aanmaken. Ben je een werkgever? Klik dan vervolgens op 'Ik wil een vacature plaatsen'. Ben je een bemiddelingsbureau? Klik dan op 'Ik wil kandidaten voorstellen'. Vul hier jouw gegevens in en ga direct aan de slag!

 • Hoe kan ik mijn profiel bewerken?

  Aanpassingen van bedrijfsgegevens kunnen gedaan worden zodra je ingelogd bent. Binnen je account kun je snel en eenvoudig alle bedrijfsgegevens naar wens aanpassen en aanvullen.

 • Wat doe ik als ik niet kan registreren of inloggen?

  Mocht het inloggen niet lukken dan kun je contact opnemen met onze supportafdeling via onze chatfunctie of stel je jouw vraag per mail via support@techniter.com.

Voor werkgevers

 • Hoe kan ik een vacature plaatsen?

  Vacatures kunnen via Techniter eenvoudig en geheel kosteloos geplaatst worden. Geef een goede omschrijving over de vacature en vink af aan welke eisen de kandidaat moet voldoen op basis van o.a. ervaring, opleiding, startdatum, dienstverband, salaris en functiegroep. Op basis van deze gegevens gaan bemiddelingsbureaus voor jou aan de slag en stellen zij de beste match aan jou voor.

 • Is het plaatsen van vacatures kosteloos?

  Jazeker, het plaatsen van vacatures is geheel kosteloos.

 • Hoe beoordeel ik kandidaten?

  Kandidaten kunnen snel beoordeeld en vergeleken worden op basis van tarief en voorwaarden. Het platform geeft overzichtelijk weer om welke vacature(s) het gaat en de daarbij behorende voorgestelde kandidaten. Beoordeel snel en eenvoudig met welke kandidaten je verder wilt en welke niet. Bemiddelingsbureaus worden altijd hiervan op de hoogte gesteld.

 • Hoe kan ik kandidaat uitnodigen / afwijzen?

  Met één klik op de knop nodig je kandidaten uit of wijs je ze af.

  Komt een kandidaat in aanmerking voor een sollicitatiegesprek, dan kan deze kandidaat eenvoudig uitnodigt worden door gebruik te maken van de functionaliteit uitnodigen. Het bemiddelingsbureau wordt hiervan automatisch op de hoogte gebracht en zal zelf met de werkgever een afspraak inplannen.

  Bij een afwijzing wordt er verzocht om in het kort aan te geven waarom de kandidaat niet in voldoet aan de gestelde eisen, zodat het bemiddelingsbureau dit in het vervolg mee kan nemen tijdens zijn overweging om nieuwe kandidaten voor te stellen.

 • Ik wil iemand aannemen, wat nu?

  Techniter brengt automatisch het bemiddelingsbureau met de werkgever in contact. Het inplannen van een afspraak zal onderling afgestemd worden, zonder tussenkomst van Techniter.

Voor bemiddelingsbureaus

 • Hoe stel ik een kandidaat voor?

  Om een kandidaat te introduceren via Techniter, dien je deze eerst aan te maken. Je kunt in jouw account onder het kopje “kandidaten” eenvoudig een profiel opstellen met o.a. cv, competenties en niveau. Wil jij de kandidaat voorstellen op een vacature, dan kun je via de vacature een kandidaat voorzien van motivatie en profiel introduceren.

 • Hoe weet ik of mijn kandidaat wordt uitgenodigd?

  Op het moment dat jouw voorgestelde kandidaat wordt uitgenodigd ontvang je van ons een notificatie en een mail. Hier kun je terugvinden met wie, en hoe je in contact kunt komen om een sollicitatiegesprek in te plannen.

  Wordt jouw kandidaat afgewezen, dan ontvang je op dezelfde wijze hier bericht van. Uiteraard ontvang je de reden van afwijzing zodat jij jouw kandidaat hierover kunt informeren.

  Alle informatie over jouw voorstellen kun je terugvinden onder het kopje “Voorstellen”.

 • Kan ik meerdere kandidaten op een vacature voorstellen?

  Je kunt onbeperkt kandidaten voorstellen op een vacature. Wij raden iedereen aan om goede selectie te maken en alleen de beste match(es) te introduceren.

 • Hoe werkt het bij een plaatsing?

  Wanneer jouw bemiddeling een succes is en leidt tot een plaatsing. Dan handel je alles direct af met de opdrachtgever. Je bent zelf verantwoordelijk voor de correcte administratieve afhandeling, binnen jouw eigen omgeving.

 • Hoe blijf ik op de hoogte van de actuele vacatures?

  Als er een nieuwe vacature wordt geplaatst op Techniter dan word jij door ons per mail op de hoogte gebracht. Je kunt de vacature vervolgens terugvinden op het platform onder het kopje “vacatures”.

 • Kan ik ook zelf vacatures plaatsen?

  Mocht je zelf op zoek zijn naar kandidaten omdat jij jouw aanvraag niet zelf kunt vervullen, dan kun je via Techniter de hulp inschakelen van jouw concullega’s. Via het kopje “Doorlenen” kun je een vacature plaatsen en kandidaten ontvangen van andere bureaus. De kandidaten blijven anoniem totdat jij hebt aangegeven dat je de kandidaten wilt uitnodigen voor een sollicitatie.

 • Wat zijn de kosten voor het bemiddelen?

  Het bemiddelen van kandidaten en het plaatsen van vacatures kost credits. Wanneer jij een kandidaat wilt voorstellen dan kost dat 1 credit en op het moment dat jij een vacature aanmaakt als bureau kost het 2 credits. De prijzen van de credits zijn terug te vinden onder Prijzen. Als introductie ontvangt elk bureau de eerste 3 credits gratis.

Prijzen

 • Wat zijn de kosten?

  Als werkgever is het gebruik van Techniter helemaal gratis, no strings attached. Plaats vacatures, selecteer de voorgestelde kandidaten en maak een afspraak voor het sollicitatiegesprek. Je kunt van alle mogelijkheden gebruik maken.

  Bemiddelingsbureaus betalen alleen als ze kandidaten willen voorstellen op geschikte vacatures, of als zij vacatures plaatsen. Een kandidaat voorstellen kost 1 credit en het aanmaken van een vacature 2 credits.

  Het is mogelijk om zowel een abonnement als losse credits aan te schaffen.

 • Hoe kan ik betalen en wat zijn de voorwaarden?

  Op Techniter betaal je met credits. Deze kun je betalen met iDeal, CreditCard of PayPal. Onze voorwaarden zijn terug te vinden op onze site.

 • Wat zijn credits?

  Credits zijn het betaalmiddel voor bemiddelingsbureaus om gebruik te maken van Techniter. Deze zijn verkrijgbaar in zowel losse afname als in abonnementsvorm. Voor actuele prijzen en vormen kun je terecht op onze site.

 • Hoe werkt mijn abonnement?

  Wanneer je kiest voor een abonnement ontvang je X aantal credits per maand. Je kiest of je per maand of per jaar wilt betalen. De credits zijn geldig tot de duur van het abonnement en deze bedraagt 12 maanden.

Aan de slag met Techniter Registreer je gratis